Wat voor verf gebruik je voor Dot-Art?

What kind of paint for dot art

Ik krijg deze vraag heel vaak dus hierbij even een korte blog met wat tips and trucs. Ik gebruik bij voorkeur Amsterdam Acrylic Verf. Deze is namelijk van zichzelf al lekker dik en daardoor extra geschikt om Dots te maken. Oh ja en voor mijn Metallic kleuren gebruik ik die van ARA (is de enige met zo’n mooie Metallic range).

Schermafbeelding 2016-12-09 om 18.29.59

Dot art Mix

En dan mix ik de verf met een medium, ik gebruik het liefst Lascaux Medium 1. Maar iets goedkoper en ook heel fijn is Liquitex Pouring Medium.

Medium mix I use for Dot Art paint

Hoe maak ik die mooie dots?

En hieronder vind je een video die ik gemaakt heb over hoe ik die dots dan maak en wat voor penselen ik daarvoor gebruik (zelfgemaakte).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags:
5 Comments
 1. Angela 3 jaar ago

  Hi Tessa
  I’d be interested in finding out about this, but I am away when your workshop is held.
  What do you mean by ‘fluid gloss medium’? Do you mean normal white gloss paint, not the non-drip kind, or is this something different?
  BTW – yellow font is completely illegible on an iPad so apologies for any typos!
  Thanks
  Angela

  • Author
   Tessa Smits 3 jaar ago

   Hi Angela, I have some new workshop dates. And the medium I use is not a paint, it is a varnish (transparant). I use the brand Lascaux nr. 2031. Have fun Dotting!

 2. […] Make sure you don’t clean them with water, because then the brush will get soft again. Just whipe them with some paper towl and you can use it on a different color. To make small or big dots not only the size of the brush is important, also how much paint you use and how much pressure you give dotting. For more information about the paint I use, please check this blog about the perfect paint for dot art >> […]

 3. Ludy van de reep 8 maanden ago

  Hallo tessa, ik heb een vraagje, voor onze spirituele vereniging .
  Wij willen een dagje met elkaar dot painting doen, hiervoor heb ik een engel en deze wil ik buiten laten staat, wat kan ik er overheen doen, zodat dit in weer en wind goed blijft. Ik hoor het graag van je. Gr ludy

  • Author
   Tessa Smits 8 maanden ago

   Hallo Ludy, ik heb dat ook nog maar één keer gedaan, iets echt een vernis laag gegeven voor buiten en toen heb ik daar ‘bootlak vernis’ bij de Gamma voor gebruikt. Absoluut geschikt tegen weer en wind! Heel veel creatie plezier! Warme groet, Tessa

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2019] TESSA SMITS ART

Log in with your credentials

Forgot your details?