Type and press Enter.

Over Tessa & Contact gegevens

Ik ben Tessa Smits, kunst maken voor mij is een gevoel van ultieme vrijheid & intens plezier. Ik hou enorm van kleur, ik kan het voelen, bijna proeven. De geometrische vormen waar ik graag mee werk geven het voor mij een andere dimensie, een inkijk in een andere wereld, voelbaar maar niet tastbaar. Dat in combinatie met de Dot techniek waarbij ik met ‘verf druppels’ de meest intense en oneindige patronen op doek zet geeft de schilderijen hun unieke energie.

Naast het schilderen, vertel ik graag verhalen (via blogs, boeken), Spar ik met mensen over daadwerkelijk het leven zo heerlijk mogelijk leven en geniet ik van het zonnige buitenleven in Zuid-Spanje waar ik vanaf een authentieke Spaanse Finca op een olijfberg met uitzicht op de Sierra Nevada mijn werk doe.

Schilderen doe ik al mijn hele leven maar de liefde voor de Dot techniek kwam pas vijf jaar geleden toen ik voor het eerste de hypnotiserende mandala stenen van Elspeth Mclean zag. Ik wist direct dat ik dat ook wilde leren en heel veel experimenten later vond ik mijn eigen ultieme verfmix en maakte ik mijn zelfgeprepareerde kwasten om die overvolle glanzende dots te kunnen zetten. Sindsdien ben ik verliefd op het dotten, soms maak ik nog weleens een abstract schilderij tussendoor maar ik kom toch elke keer weer terug bij deze meditatieve schilder techniek. Het levert ook bijzondere kunstwerken op, waar menigeen niet van af kan blijven. Je wilt het voelen! En dat kan gelukkig ook, de speciale mix geeft de schilderijen als vanzelf een vernislaag dus je kunt zoveel voelen als je wilt.

Zelf Dotten? Wil je meer weten over mijn verfmix, dot instrumenten of mij aan het werk zien bekijk dan deze blogs of mijn video kanaal op YouTube >>

Van Kantoorbaan Naar Vrij Leven Als Kunstenares

10 jaar geleden tatoeëerde ik het Chinese symbool van Vrijheid op mijn pols. Want één ding wist ik zeker; ik wilde vrij zijn!

Daar was ik toen verre van, een schuld van 3 ton, een bedrijf op de rand van de afgrond en een burn out van 10 jaar lang over mijn grenzen gaan. Ik had het gevoel alsof ik in een streng beveiligde gevangenis leefde. Heel soms kon ik nog voelen hoe het zou zijn om echt te leven, te genieten en plezier te hebben. Maar het waren vlagen, dagdromen, ik leefde het niet echt.

Toen sloeg het noodlot toe. Mijn grootste nachtmerrie kwam uit; ik ging failliet! Alles wat ik dacht te zijn met mijn Nyenrode opleiding, een eigen huis in Amsterdam en een flitsende marketing carriére, was weg. Ik had letterlijk niets meer te verliezen! En daar, daar in dat niets, zat een fel fonkelend lichtpunt; ik had een blanco canvas gekregen, ik kon (moest) helemaal opnieuw beginnen. De grote vraag was nu ‘ga ik weer een leven opbouwen zoals ik het had of ga ik het helemaal anders doen?’

Want eigenlijk had ik me nooit thuis gevoeld op kantoor, stiekem droomde ik altijd van een veel vrijer leven en van het maken van kunst. Ik kon heel duidelijk voelen wat de potentie was van zo’n nieuw leven. Het puur volgen van mijn gevoel, kunst creëren vanuit volledige vrijheid, in verbinding leven met anderen en de natuur.

In overgave & vanuit een flow leven. Ik verlangde er met elke cel in mijn lichaam naar. En ook al wist ik nog niet hoe dat concreet vorm ging krijgen. Ik wist één ding zeker: vanaf nu blijf ik trouw aan mezelf & dit gevoel. Ik koos volledig voor het maken van kunst en kon daarmee voor het eerst voelen hoe er in vrijheid en openheid creaties als vanzelf leken te ontstaan. Het bleek een ingang om te voelen hoe ik ook wilde leven.

Dat gevoel blijkt collectief! Ik heb de afgelopen jaren zoveel reacties gekregen op mijn kunstwerken, blogs en eerste boek “Failliet, mooier wordt het niet” Honderden mensen die me mailden dat ze hetzelfde voelden, zich geraakt voelden en naar dezelfde vrijheid en kleur in hun leven verlangen.

Maar hoe doe je dat? Mijn motto is: “Find Your Tribe & Raise Your Vibe. Ik zoek mensen op die me inspireren, voed mezelf met dat wat goed voelt en kies ervoor te verbinden met gelijkgestemde. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen door dat wat mij raakt en inspireert met jullie, via mijn schrijven en kunst, te delen. Ik geloof namelijk dat als we dit steeds meer met ons allen gaan doen we elkaar enorm kunnen versterken en een wereld kunnen creëren waar mensen weer vanuit hun eigen essentie en in vrijheid durven te leven.

Contactgegevens

Als je geinteresseerd bent in één van de kunstwerken, FF sparren of een leuke samenwerking voor ogen hebt. Neem dan contact met mij op via: info@tessasmits.com of 0031 6 14 11 39 15.

In de Media

Bekijk hier de artikelen en interviews waaraan ik heb meegewerkt. Voor interview aanvragen graag een email naar info@ tessasmits.com.

Translate »