tessa-mandala-schilderij

De mandala (wat letterlijk ‘cirkel’ betekent) is voor mij één van de mooiste symbolen om mee te werken. Hij heeft zijn oorsprong in India en Tibet waar men de mandala ziet als een soort plattegrond van de reis die de ziel maakt, van de buitenste cirkel tot de kern, het goddelijke.

De cirkel en concentrische opbouw vormen een weergave van het volmaakte universum om ons heen. De mandala is daardoor een heel fijn hulpmiddel bij meditatie & yoga; als je je op de ronde vorm concentreert, kan je uiteindelijk het gevoel krijgen één te zijn met de wereld*.

Materiaal & techniek
Ik schilder deze mandala’s met de mij zo geliefde ‘dot’ techniek waarbij ik mijn eigen mix van acrylverf en gloss medium toepas. De achtergrond van de doeken zijn gemaakt met een mix van acryl verf en aarde van de olijfberg. In sommige schilderijen heb ik ook sieraden en andere versiersels verwerkt. Meestal vind ik die op de lokale Spaanse markt, waar ik veel mooie creaties tegenkom met Marokkaanse/Spaanse invloeden. Daarnaast teken ik met een goudpen symbolen en lijnen in de mandala’s.

Over Tessa Smits

Ik ben Tessa Smits, kunstenares en schrijfster. Ik woon in Zuid Spanje tussen de mij zo geliefde olijfbomen en bergen. Jarenlang heb ik een kantoorbaan gehad, tot ik 3 jaar geleden besloot mijn hart te volgen en van mijn hobby mijn werk te maken. Sindsdien maak ik kunst, geef ik creatieve workshops en heb ik een boek geschreven. Ik ben deze eerste jaren als full-time kunstenares vooral aan het genieten, experimenteren en voelen welke schilderstijl bij me past. Als je geinteresseerd bent in één van de kunstwerken of een persoonlijk gemaakt schilderij zou willen, neem dan contact met mij op via: info@tessasmits.com of 0034 6 34 31 93 53

Mandala schilderijen

Klik op de schilderijen voor meer achtergrondinfo & detailfoto’s.