FLOWER OF LIFE

0 1.578

De “Flower of Life” één van mijn favoriete heilige geometrische symbolen opgebouwd uit meerdere overlappende cirkels. Een symbool dat over de hele wereld terug komt in gebouwen, kunstwerken en religie. Zo was ook Leonardo da Vinci geïnteresseerd in deze bijzondere vorm die tevens de wiskundige vergelijking van de Fibonacci spiraal in zich heeft. De vergelijking die je terug vindt in alle levende wezens en planten zoals de welbekende zonnebloem. Men spreekt dan ook wel van de ‘code’ waaruit de Flower of Life is opgebouwd en waarin de wijsheid van ons universum besloten ligt. De blauwdruk van onze creatie.

abstract dot art schilderij FLOWER OF LIFE Tessa Smits full

Mis nooit meer een nieuw schilderij of kortingsactie en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Powered by MailChimp

abstract dot art schilderij FLOWER OF LIFE Tessa Smits detail2
abstract dot art schilderij FLOWER OF LIFE Tessa Smits detail

Materiaal & Techniek

Ik schilderde dit kunstwerk met de mij zo geliefde ‘dot’ techniek waarbij ik mijn eigen mix van acrylverf en gloss medium toepas. In dit schilderij heb ik gewerkt met zilver, bruin, donkergroen en goud. De achtergrond van het doek is gemaakt met een donkerbruine/groene acryl verf. Door de metallic kleuren heeft het doek een ‘middeleeuwse’ uitstraling, het zou niet mistaan in een aflevering van The Game of Thrones ;-).

Ik signeer al mijn doeken op de achterkant zo kun je het doek ophangen zoals het voor jou goed voelt (de naam die je op de foto’s overal ziet is dus gefotoshopt en staat er in het echt niet). Dit schilderij is 100 x 100 cm groot en 4cm dik (3D doek). Voor mijn kunstwerken gebruik ik altijd een hoogwaardige kwaliteit acryl verf en canvas. Ik heb de zijkanten ook geverfd dus je kunt dit doek zonder lijst ophangen.

Dit schilderij is verkocht. Heb je interesse in een persoonlijk gemaakt kunstwerk mail, app of bel mij dan via: info@tessasmits.com – 06 14 11 39 15.

Naast mijn schilderijen ontwerp ik ook handgetekende mandala designs op kleding.

Dit vind je wellicht ook interessant

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spring naar werkbalk