Type and press Enter.

boek: Failliet, mooier wordt het niet

Naast het maken van kunst ben ik ook auteur van van het boek “Failliet, mooier wordt het niet.” Een autobiografisch roman waarin ik vertel hoe ik na een noodlottig faillissement koos voor een droomleven als kunstenares.

Als Tessa eindelijk haar ondernemersdroom werkelijkheid laat worden, kan ze haar geluk niet op. De investeerders staan in de rij, de bank leent haar een vermogen en niets lijkt een groot succes van haar online start-up in de weg te staan. Maar dan gooit de kredietcrisis roet in het eten. Onder het mom van ‘Failliet gaan kan altijd nog’ haalt ze alles uit de kast om haar bedrijf te redden. Wat volgt is een hilarisch ondernemersverhaal met een onvermoeibare onderneemster, bizarre wendingen, tenenkrommende gesprekken met flamboyante investeerders en de bank. Een ondernemersverhaal dat plotsklaps toch nog eindigt in een noodlottig faillissement. Tessa verliest alles; haar huis, haar geliefde en haar bedrijf. Maar als rasoptimist ziet zij hierin de ultieme kans om het roer rigoureus om te gooien en te kiezen voor een droomleven in Zuid-Spanje.

——-

“Het vrije leven, een leven zonder zorgen, waarin je onbekommerd je hart kunt volgen en doet waar je zelf het meest gelukkig van wordt. Dat droomleven, dacht ik altijd, is alleen maar haalbaar als je heel veel geld hebt. Daarom startte ik mijn onderneming en werkte ik dag en nacht om dat te realiseren. Nooit had ik verwacht, dat juist op het moment dat ik alles verloor en werkelijk geen euro meer op zak had, ik de vrijheid zou voelen waar ik altijd zo naar verlangde. Dat ik een leven kon creëren waar ik altijd van droomde.
Ik hoop dat mijn boek je inspireert om ook je hart te volgen. Dat zal niet voor iedereen op een berg in Spanje zijn maar ik denk dat het verlangen naar een vrij en onbezorgd leven universeel is. Daarvoor kiezen is in onze huidige maatschappij nog niet altijd even gemakkelijk, er wordt je behoorlijk wat angst ‘aangepraat’, maar diep vanbinnen weet jij allang hoe je je leven wilt leiden. Wellicht dat dit verhaal je de moed geeft toch je hart te volgen. Denk niet dat een vrij leven alleen maar weggelegd is voor rijke mensen. Niets is minder waar, als ik het kan, met nog geen euro op zak, dan kan iedereen het.” – Tessa Smits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments

  1. I just want to thank you for your art and your lessons! You are an amazing artist and I will try to find your book in English 🙂 You have helped me learn to make beautiful glossy dots and i make sure I link anyone from my facebook groups to your lesson and let them know that I learned this from Tessa Smits my doting Guru! Thank you again, your art is amazing and you are such a beautiful human being Thank you for being alive! Lara Nelson

    1. Hi Lara, that is so nice to hear! My book is not yet available in English but I try to translate it in 2018! Thank you for your lovely words! Have fun dotting!

Translate »